Bestel de LBL jaargids Naslagwerk over de kracht van elk kanaal binnen de content marketingmix. Lees verder »
Meld je aan voor de LBL nieuwsbrief Trends, ontwikkelingen en praktijkcases in de wereld van content marketing. Lees verder »

Craftsmen in content

Hoe Jumbo klanten verrast met creatieve stopmotion ontbijtvideo’s

Jumbo legt dit voorjaar een duidelijke focus op het ontbijt. LBL ontwikkelde een concept dat als overkoepelende contentdrager fungeert: grappige stopmotion video’s (lekker kort, hooguit 25 seconden) met creatieve en verrassende ontbijttips waar iedereen blij van wordt. Met een doorvertaling voor alle on- en offline kanalen.

Gezond en uitgebreid ontbijten is een van de foodtrends van 2017. We hechten steeds meer waarde aan een goede start van de dag. Jumbo deelt dan ook graag creatieve ontbijttips met haar klanten en zocht naar een manier om die inspiratie op een eenduidige en consistente manier te delen via de verschillende kanalen; zowel online, als via de tv-commerial en in de winkel.

Berenbammetje geeft een knipoog

 

Lifehacks: supereasy ontbijtgerechten

Uitgangspunt voor de ontbijttips is dat Jumbo het leven van haar klanten gemakkelijker wil maken. De ontbijttips moeten als het ware lifehacks zijn; supereasy gerechten, die je maakt met minimale inspanning en maximaal resultaat. LBL vertaalde deze wens van Jumbo naar een concept voor creatieve stopmotionvideo’s onder de noemer ‘Eerste Hulp bij Ontbijt‘. Stopmotion dient hier een dubbel doel: het is fun en past heel goed bij de insteek van de filmpjes (delen van makkelijke, creatieve en toegankelijke recepten) en de beelden kunnen ook gebruikt worden voor andere middelen, zoals receptkaarten.

Consistent op alle kanalen

Hiermee kwamen we tegemoet aan de tweede wens van Jumbo: dat het concept zou voorzien in een consistente uitstraling op alle kanalen. Dankzij het stopmotion format konden alle creatieve bureaus die voor Jumbo werken, putten uit dezelfde ‘contentbak’ met beelden en recepturen.

Verhalen met fun

LBL schreef de receptuur voor in totaal 24 ontbijttips en schetste voor elk gerecht aan de hand van de receptuur een verhaallijn. Elk filmpje moest uiteraard een verhaaltje met een begin, midden en einde zijn en elk filmpje moest een fun element bevatten. Zo geeft het berenbammetje een knipoog en klapt het uiltje van de kom-uit-je-nestpap met zijn vleugeltjes van appel. Samen met HPM zetten we de gedetailleerde verhaallijnen om in beelden.

Kom-uit-je-nestpap met vliegend uiltje

 

Offline en online dezelfde beleving

Jumbo deelt de video’s momenteel via haar verschillende social media kanalen. Ze staan ook op de website en het YouTube kanaal en ze komen terug in de tv-commercials. In de winkel liggen bij de bijpassende ontbijtproducten receptkaartjes en boekjes met een bundeling van alle recepten, inclusief stappenplannetjes per recept. De recepten komen ook terug in het magazine Hallo Jumbo. De look and feel van de ontbijttips in de winkel en het magazine vinden klanten ook op de website, waar alle 24 filmpjes te bekijken zijn. Door die offline en online beleving op elkaar aan te sluiten en in de winkel voortdurend te verwijzen naar de website, wil Jumbo haar klanten motiveren vaker de website te bezoeken.

De kracht van eenvoud

De ondergrond van de filmpjes is uni, in het kleurenpalet van de huidige thema’s in de winkel. Alleen waar het echt van toegevoegde waarde is, wordt gebruikgemaakt van extra styling. Bij de fruitpizza ligt bijvoorbeeld een pizzasnijder en bij de banaan-sushi een sushimatje. De vormgeving en styling van de video’s en receptkaarten is, net als de receptuur zelf, dus heel bewust eenvoudig gehouden om het doel van de video’s te onderstrepen: een leuk en verrassend ontbijt op tafel zetten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.

wilt u ook een creatieve video?

 

Onze laatste blogs