Essent
Strategische en creatieve content

Energie van vandaag

Energieleverancier Essent had altijd al een sterke traditie in above the line communicatie. De inzet van organische social content was nog niet zo stevig verankerd, terwijl Essent wél graag meer de interactie wilde aangaan met haar achterban. Daarom volgde een pitch voor een partner op het vlak van contentcreatie. Wij wonnen en zijn sindsdien Essents contentclub – en méér. Wij bedenken passende oplossingen: een strategie, een formule, een campagne. En we pakken geregeld ook de uitvoering erbij van copy, visuals of video’s. In short: we vertalen de merkstrategie ‘Energie van vandaag’ door naar strategische en creatieve content, zowel voor externe doelgroepen als voor interne.

Social branding

Onze taak is sowieso de redactionele doorvertaling van Essents campagnethema’s naar social content voor klanten, waarbij activatie en storytelling hand in hand gaan. Denk aan ‘isolatie’ in de winter. En in de zomer zitten we volop in de zon – thematisch dan, want we werken gewoon jaarrond door. We zorgen ervoor dat een thema betekenis krijgt en dichtbij de belevingswereld komt van de Essent-klant. Via bespaartips en ervaringen willen we laten zien dat Essent weet wat er speelt bij klanten achter de voordeur. In al ‘onze’ content zoeken we actief naar voorbeelden die bewijsvoering leveren voor Essents merkwaarden: praktisch, deskundig en dichtbij.

Content voor de zakelijke markt

Ook voor zakelijke (potentiële) klanten maken we contentstrategieën en content. Inhoud, vorm en tone of voice zijn uiteraard anders dan bij de particuliere doelgroep. Voor (potentiele) zakelijke klanten maken we bijvoorbeeld whitepapers, webcopy, infographics, direct mail en peer-interviews met mkb’ers voor LinkedIn.

Creatieve employer branding

Behalve voor het betrekken van externe doelgroepen, schakelt Essent LBL regelmatig in voor vraagstukken op het gebied van interne communicatie. Je bent als merk zo goed als je medewerkers, dus Essent wil talent behouden én werven. Mensen blijven langer als ze zich betrokken voelen en voldoende geïnformeerd worden over wat er in de organisatie speelt. Wij ontwikkelden onder meer een bladformule voor het interne online magazine, adviseerden en creëerden voor het interne loyaltyprogramma Energy Games en bedachten en maakten het playbook Better Together om het nieuwe moederconcern E.On te introduceren.

Online arbeidsmarkt communicatie

Op het terrein van arbeidsmarktcommunicatie produceerden we onder andere een videoserie voor een platform om nieuw ICT-personeel aan te trekken. Ook ontwikkelden we een communicatiestrategie voor intranet en Instagram die potentieel medewerkers meer inzicht geeft in hoe het is om bij Essent te werken en bij bestaande medewerkers de interne doorstroommogelijkheden nadrukkelijker voor het voetlicht brengt. Want waarom zou je naar een andere werkgever vertrekken als je jezelf verder wilt ontwikkelen, terwijl dat ook bij Essent kan? We zijn natuurlijk allang niet meer objectief, maar dit was echt zo’n strategie die we met volle overtuiging maakten: blíjf, want bij Essent is nog veel meer interessants te doen – waarvan akte!

 

Over Essent

Essent is marktleider in de Nederlandse energiemarkt, met de merkwaarden deskundig, praktisch en dichtbij. Het ruim 100-jarige bedrijf heeft een rijke geschiedenis, met recentelijk nog een vrij grote organisatorische verandering. Sinds juni 2020 is Essent onderdeel van E.ON Group, een van de grootste energieconcerns van Europa, nadat het jarenlang onderdeel was van een andere energiereus, RWE/Innogy. Essent telt ongeveer 2.700 medewerkers en onderscheidt zich door klanten op een zorgeloze manier toegang te bieden tot de energieoplossingen van vandaag.

Vandaag een communicatievraag?

Marieke Haafkes
Marieke Haafkes

Digitaal strateeg & Accountmanager Essent

ook interessant

8RHK ambassadeurs

Met een verwacht aantal vacatures van 27.000 in 2030, wil de Achterhoek haar aantrekkelijke kant als werkregio laten zien. Bij LBL ontwikkelden we voor 8RHK ambassadeurs en partners de landelijke campagne Onverwachte Hoek. Een campagne die mensen verleidt…

Bekijk case