Jumbo Supermarkten
Foodcontent en magazine

Fans maken van klanten

Jumbo Supermarkten is opdrachtgever van het eerste uur bij LBL. In 2003 startten we met het magazine Mijn Jumbo, om de naamsbekendheid van de toen nog relatief onbekende supermarkt te vergroten. Inmiddels is Jumbo de op een na grootste supermarktketen van Nederland en werkt LBL met een groot team van communicatie- en foodexperts aan vrijwel alle contentstromen van Jumbo. Doel? Van alle 9 miljoen klanten fans maken, want met de naamsbekendheid zit het intussen meer dan goed.

Toen en nu

In 2003 had Jumbo 39 winkels in Brabant en 1 in Noordoost-Groningen. Alles daartussen wilde toenmalig directeur Karel van Eerd Jumbo-geel kleuren. En wat hij óók wilde: een eigen blad. Die winkels kwamen er, net als het blad. In 2003 werd het door LBL ontwikkelde Mijn Jumbo voor het eerst verspreid via de winkels en huis-aan-huis. Doel: naamsbekendheid opbouwen en het laden van de unieke Jumbo-formule met de 7 Zekerheden.

Bijna twintig jaar later zijn die doelstellingen ruimschoots gerealiseerd. Het aantal winkels groeide stormachtig (and counting…), Mijn Jumbo werd Hallo Jumbo en daarna Hallo magazine (nog steeds gemaakt door ons) en online ontpopte zich tot een niet meer weg te denken distributie- en communicatiekanaal. We zijn maar wat trots dat we al zo lang verantwoordelijk zijn voor dit prachtige blad. Dat zéker doet wat Jumbo’s merkstrategie beoogd: (h)erkend worden als dé supermarkt voor de leukste boodschap.

Foodcontent voor elk kanaal

Behalve het magazine, receptontwikkeling en foodfotografie, maakten we inmiddels met ons team van culinair onderlegde vakmensen culinaire content voor vrijwel alle middelen en kanalen die Jumbo inzet. We ontwikkelden seizoensfolders en specials, schreven uiteenlopende soorten webcopy (SEO-proof uiteraard), werkten mee aan de opstart van Jumbo Radio, ontwikkelden recepturen voor het tv-programma ‘Wat eten we vandaag’ en produceerden – in onze eigen studio – kookvideo’s voor Jumbo’s socials en website. Daarnaast regelden onze mensen de contentproductie voor Smulweb, het grootste culinaire receptenplatform van Nederland dat Jumbo in 2018 aankocht.

Zakelijk meebewegen

LBL blíjft meebewegen met Jumbo. Relatief nieuw is dat Jumbo zich ook richt op de zakelijke markt. Dat vraagt om andere content. Die levert LBL óók. We verzorgen bijvoorbeeld de fotografie voor de website en maken minimagazines en video’s specifiek voor de b2b-doelgroep. Met natuurlijk overal die boodschap – de leukste! – van Jumbo. Daarnaast zijn we inzetbaar voor de belangrijke leveranciers van Jumbo, om concepten en campagnes te ontwikkelen waarmee ze zich nog beter onderscheiden in het enorme assortiment van Jumbo.

Toegewijd team

We hebben Jumbo door de jaren heen zien groeien en ons Jumbo-team is zelf ook volop gegroeid, zowel in aantal medewerkers als expertises. LBL heeft voor Jumbo een vast team van copy-, design-, video- en foodexperts. Afhankelijk van de aard van de productie vullen we dat aan met specialisten uit ons hechte, vaste netwerk aan freelance culinair redacteuren, copywriters, foodstylisten, foodfotografen en koks.

Onze kracht? We denken altijd mee en vooruit met Jumbo. Daar zijn we nog lang niet klaar mee. We zijn inmiddels net zo ‘geel’ als Jumbo.

Over Jumbo Supermarkten

 

In 1996 opende het Brabantse familiebedrijf de eerste Jumbo Supermarkt met ‘het grootste assortiment, de laagste prijs én de beste service’. Het bleek een gouden formule. De teller staat nu op 675 winkels en tikt door. Ook in België zijn winkels geopend en Duitsland staat op de verlanglijst. Daarnaast wil Jumbo online groeien en positie veroveren in de zakelijke markt. Sterke communicatie via de juiste kanalen is daarbij key, met altijd die ene rode draad: Jumbo is dé supermarkt voor de leukste boodschap.

Ook fans van klanten maken?

_V1D7998
Jiska Neve

Creative director & Accountmanager Jumbo

ook interessant

Staatsbosbeheer

Liefde voor de natuur? Zeker. Maar als groen nutsbedrijf heeft Staatsbosbeheer nog veel meer dialogen te voeren, en met veel meer doelgroepen dan alleen de ‘standaard natuurliefhebber’. Ook de communicatiedoelen kennen allerlei schakeringen. Het werk…

Bekijk case