GZ-Punt
Magazine rond preventie, positieve gezondheid en zelfregie

Magazine voor mentale veerkracht

Voorkomen is beter dan genezen. Dus waarom niet veel meer je pijlen op preventie richten? GZ-Punt faciliteert hiertoe GZ-Plein, een breed en onafhankelijk gezondheidsplatform voor mentale gezondheid, ondersteund met een kwartaalmagazine en fysieke hubs. Ontwikkeling en creatie van het magazine ligt in onze handen.

Vier keer per jaar geeft GZ-Punt het magazine GZ-Stijl uit. In samenwerking met de redactie van GZ-Plein koppelen we onderwerpen en persoonlijke verhalen aan professionele en wetenschappelijke inzichten. Om zo bij te dragen aan preventie, positieve gezondheid en zelfregie. GZ-Stijl is onderdeel van een vernieuwend netwerk waarin GZ-Punt vraag en aanbod matcht van zorgvrager en -gever, met de focus op (mentale) gezondheid. Met als doel onnodige zorg voorkomen en de mentale weerbaarheid van mensen versterken.

GZ-Stijl magazine

GZ-Stijl is er voor iedereen die met de eigen mentale gezondheid bezig is of die persoonlijk of binnen het gezin beginnende mentale problemen ervaart, zoals angststoornissen, depressie, trauma, persoonlijkheidsstoornis of gedragsverslaving. Het magazine wordt verspreid op passende locaties, waaronder huisartspraktijken, sportscholen, fysiotherapeuten en yogacentra. En het is mogelijk een abonnement af te sluiten.

Positieve psychologie
Het idee achter de bladformule is dat de lezer tips en informatie krijgt die tot inzicht leiden of direct praktisch toepasbaar zijn. De inhoud van het magazine – met ruimte voor diepgang én luchtigheid – beoogt de eigen (veer)kracht van mensen te versterken en wordt gemaakt in nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen en diverse experts vanuit de gz en jeugdzorg. Alles wordt ingestoken vanuit de principes van positieve psychologie. Via QR-codes kunnen mensen direct doorlinken naar passende modules, video, tests of verdiepende blogs op GZ-Plein.

Lancering van het magazine

Om het gloednieuwe magazine onder de aandacht te brengen, organiseerden we in september 2022 een activatie op Nijmegen Centraal. Passanten konden in vijf minuten onthaasten met een luisteroefening en een gratis magazine meenemen. En omdat in balans zijn ook alles te maken heeft met gezonde voeding, boden we ook gratis smoothies aan.

'Het is super om met LBL samen te werken: de communicatie is soepel, ze zitten boordenvol creatieve ideeën, hebben oog voor detail en deadlines worden altijd gehaald. Heel fijn!'
Hanneke Kolthof, adviseur marketing en innovatie VIGO

Over GZ-Punt

GZ-Punt wil de zorg op een vernieuwende manier anders organiseren; met moderne digitale middelen en in slimme samenwerking met partners. GZ-Punt doet dit door landelijk een breed en onafhankelijk online gezondheidsplatform (GZ-Plein) te faciliteren, ondersteund met plaatselijke, fysieke hubs en het magazine GZ-Stijl. Launching partner van GZ-Plein en GZ-Stijl is Vigo, een toonaangevende organisatie in jeugdzorg, forensische zorg en ggz in Zuid- en Midden-Nederland.

Geen zorg over je communicatie!

Lobke Heisen
Lobke Heisen

Contentstrateeg & Accountmanager GZ-Punt