video

centrale rol in je communicatie

Direct aan de slag met video?

Let's go!
JWF_8533

Het bijzondere verhaal van je organisatie delen, je interne communicatie verbeteren of een maatschappelijke campagne opzetten. Wat het uitgangspunt ook is, ons professionele videoteam weet hoe je met video’s waarde toevoegt aan communicatie en merkzichtbaarheid.

Een goede video draait om zoveel meer dan een paar mooie beelden. Daarom hebben wij een compleet team in huis met creatieve producers, regisseurs, cameramensen, animators en editors. Samen kijken we of en hoe video past bij je doelen. Dan pas is het tijd voor actie! 🎬

 

Deze zomer al aan de slag met een vet video concept?

Onze video-creatieven helpen je graag bij een ijzersterk concept en storyline. Check onze zomerdeals en start deze zomer nog met brainstormen. 👇

Vet videoconcept!

LBLLifestyle09-05-202338899klein
onze aanpak

professionele audiovisuele producties 👇

We adviseren en ontzorgen je bij het hele productieproces. 🙌🏼

Creatief concept
Onze video creative en producer denken mee over de rol van de video binnen een campagne of communicatieaanpak en ontwikkelen een concept, script en storyboard op basis van doelen, uitgangspunten en kanalen.

Opname
Video’s schieten onze camera operators meestal op locatie op. In onze professionele foto- en videostudio nemen we interviews en instructievideo’s op. En voor podcasts beschikken we over een mobiele opnameset die we opzetten in onze studio of bij opdrachtgevers.

Post-productie
Zijn de opnames gereed? Dan duiken we de editsuites in voor een vette edit in de gewenste formaten. Onze editors doen ook audiodesign, colorgrading, voiceover-opnames en lichte animatie.

Interne- en externe campagnevideo's

De video’s die we bij LBL maken zijn vaak onderdeel van series of grotere campagnes. Voor interne communicatie, bijvoorbeeld bij grote veranderingen binnen een organisatie of voor e-learnings. Hier vertalen we complexiteit naar een helder en inspirerend verhaal. En voor externe campagnes rond maatschappelijke thema’s, zoals laaggeletterdheid, geldzorgen, zero emissie zones of de energietransitie. Onze strategen hebben veel kennis over de verschillende kanalen en helpen graag bij een distributieplan. Van TV-commercials tot Instagram Reels en TikTok video’s. Zo worden video’s gezíen. Aanvullend op video creëeren we vaak extra campagnemiddelen zoals posters, banners, social posts, nieuwsbrieven en meer.

Wanneer is het zinvol om video in te zetten?

Video is zeer effectief in het creëren van emotionele betrokkenheid. Een goed geproduceerde video neemt de kijker mee in het verhaal, roept emoties op én brengt een boodschap over. Dát is pas een waardevolle ervaring. De inzet van video is daarmee een slimme toevoeging aan je in- en/of externe middelenmix. Zeker wanneer:

👉 je complexe concepten of processen op een eenvoudige en boeiende manier wilt uitleggen
👉 je wilt opvallen op sociale media waar videocontent een belangrijke rol speelt
👉 je een publiek wilt bereiken dat liever kijkt dan leest

 

Video laten maken?

Ons video-aanbod

De mogelijkheden in video-formats en -technieken zijn eindeloos. Wij hebben altijd het juiste recept voor een video die past bij je merkidentiteit en het verhaal dat je wil vertellen.

We bieden een scala aan videodiensten, waaronder:

  • instructievideo’s
  • stop-motion
  • short film
  • portretvideo’s
  • corporate video’s
  • campagnevideo’s
  • reels/tiktoks
  • registraties van events
  • animaties

Goed om te weten
Ons videoteam is off shore én VCA-gecertificeerd. Ook beschikken we over de juiste drone-papieren. Dit betekent dat we op veel verschillende plekken mogen filmen, ter land, ter zee en in de lucht.

Animaties

Behalve voor video, kun je ook kiezen voor een animatie. Of zelfs een combinatie van beiden. Heb je wel de voordelen van bewegend beeld, maar ben je minder afhankelijk van het weer, modellen, data of locaties. Animaties zijn vooral interessant wanneer je historie tot leven wilt wekken, complexe processen wilt uitleggen of veel diversiteit aan mensen wil laten zien.

💡 Met animaties geef je je ideeën grenzeloos vorm waardoor je het verhaal van jouw merk op een unieke en boeiende manier kan vertellen. Van geanimeerde infographics tot aan karakteranimaties: animaties versterken je merkidentiteit en helpen de boodschap consistent en professioneel over te brengen.

Impact maken met animatie?

Wat je nog moet weten bij de keuze voor video

👉 focus op één kernboodschap per video (of animatie), dat verhoogt de relevantie. Probeer niet alles in één video te stoppen. Veel te vertellen? Maak een serie.
👉 reserveer budget voor distributie en promotie. Noodzaak om je publiek te bereiken.
👉 ga voor kwaliteit. Ook op social. Al is de inhoud in principe het belangrijkste, mensen haken sneller af bij slecht geluid, onscherpe beelden of crappy montage.