Gemeente Arnhem
campagnes en design

Babbelen met burgers

over belangrijke thema’s

De gemeente is bij uitstek een orgaan dat zich bezighoudt met belangrijke, maatschappelijke thema’s. Burgers daarover informeren, ze erbij betrekken en activeren, dáár dragen we graag aan bij. Als een van de drie vaste communicatiebureaus voor de gemeente Arnhem, werken we aan toffe campagnes, designopdrachten en animaties.

Sinds augustus 2023 werken we met trots voor ons eigen stadje: de gemeente Arnhem! Of het nu gaat over communicatie richting inwoners over ontwikkelingen in hun wijk, het nieuwe mobiliteitsplan voor de stad, hulp bij geldzaken of een interne campagne rondom het veilig omgaan met vertrouwelijke documenten. We pakken het op en met resultaat! 

Een paar voorbeelden 👇

Kleurrijke infographics

Om beleidsstukken en plannen visueel te ondersteunen, maken we met enige regelmaat (kleurrijke) infographics voor de gemeente. Hier heeft de gemeente een eigen huisstijl voor, met verschillende elementen en perspectieven. Door complexe informatie visueel weer te geven, wordt deze begrijpelijker én leuker. In elke infographic verwerken we ‘stukjes Arnhem’. Kennen we een locatie (nog) niet of kunnen we deze niet direct visualiseren? Stappen we gewoon even op de fiets ernaartoe.  Zo leren ook wij onze stad steeds beter kennen 🙂

Campagne Burgerberaad

Begin 2024 was het zover: het eerste echte Burgerberaad ging in Arnhem van start. Samen met de gemeente hebben we maandenlang gewerkt aan het opzetten van een sterke campagne rondom dit hulpmiddel dat gemeentes kunnen inzetten voor lastige vraagstukken. De campagne moest niet alleen vertellen wat een Burgerberaad inhoudt, maar ook het onderwerp aankondigen: afval. Voor de gemeente ontwikkelden we een campagnebeeld, infographic en verzorgden we het ontwerp van brieven, enveloppen en advertenties. Met als resultaat een onverwacht hoog aantal aanmeldingen, waaruit een vertegenwoordiging van 150 burgers gekozen is.

Carly-1302
Carly Berendsen, projectmanager: “Bij een Burgerberaad ontvangen ingelote inwoners van Arnhem een brief dat ze zich mogen aanmelden. Via dit nieuwe middel roept Gemeente Arnhem hulp in van een groep burgers bij ingewikkelde vraagstukken. In dit geval: het afvalbeleid. Tof om burgers zo te betrekken bij de politiek! En ook om ons werk overal in de stad en lokale media terug te zien 😊 En denk je nou ‘Huh, brieven, loting, aanmelden, hóe werkt zo’n Burgerberaad?’ Daar maakten we een infographic over 🙌”

 

Digitale toegankelijkheid

Sinds 2018 is digitale toegankelijkheid een belangrijk onderwerp voor (semi-)overheidsorganisaties, zo ook voor de gemeente Arnhem. Alle documenten, rapporten, nota’s en beleidsstukken die online gezet worden, moeten digitaal toegankelijk worden gemaakt. Ter voorbereiding zetten wij een extra stap in de opmaak van documenten, waarin we rekening houden met kleurgebruik, lettertypes én een alternatieve, beschrijvende tekst om op te nemen bij afbeeldingen en tabellen. Video’s en animaties ondertitelen we en we leveren een transcript mee.

ook interessant

Gemeente Nijmegen

Er zijn van die onderwerpen die je als gemeente flink onder de aandacht wil brengen bij al je inwoners. Zoals de problematiek van – en oplossingen voor – geldzorgen of de invoering van zero-emissiezones in…

Bekijk case