Greenchoice
e-learnings

Klant- en datagerichte keuzes

Samenwerken met een leverancier van groene stroom en bosgecompenseerd gas? Dat willen wij wel. En dan hebben we het niet alleen over groene energie, maar ook over een aanstekelijke positieve energie. Van stopcontact tot klantcontact. Met een geslaagde eerste videoproductie op zak, verkenden we in de zomer van 2023 onze samenwerking. En nu? Nu pakken we door! 

Ruim 600 enthousiastelingen helpen consumenten dagelijks bij het maken van slimme keuzes. Binnen Greenchoice krijgen collega’s volop de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen, onder andere door trainingen uit het leerplatform Greenhouse. Voor dit interne platform ontwikkelen we een reeks e-learning video’s, aan de hand van een aantal verschillende klant(feedback)modules.

"Het was een feestje om samen met LBL onze e-learning te maken, die informatief en vooral leuk is. Perfect om kennis te delen en collega's te enthousiasmeren."

Merel Baazil, Customer measurements and insights manager bij Greenchoice

Het doel

De video’s die we voor en met Greenchoice maken, laten zien hoe collega’s aan de juiste knoppen kunnen draaien om klantbeleving op een positieve manier te beïnvloeden.

Wat houdt de klant bezig, wat vindt de klant belangrijk en waar heeft de klant behoefte aan? Welke klantprofielen kennen we, welke voorkeuren en behoeftes horen daarbij? En welke inzichten vergaren we uit een klantreis?

In de e-learnings geven drie Greenchoice-presentatoren onder andere aan waar collega’s bepaalde klantdata kunnen vinden die antwoord geven op deze vragen en hoe ze dit het beste inzetten om hun werk beter te kunnen doen. Voor een vlekkeloze dienstverlening en het verbeteren van de klantbeleving.

Onze rol

Vanuit LBL ontwikkelden we een creatief videoconcept, met animatie als belangrijk vertrekpunt. Alles geheel in de groene en illustratieve stijl van Greenchoice, met herkenbare talking heads. Want door wie kan zo’n interne videoreeks beter gepresenteerd worden dan door bevlogen collega’s? Precies.

Vanuit het concept werkten we aan het neerzetten van pakkende scripts, in toonzetting en bijpassende animaties. En Greenchoice voor een green screen? Ha, dat is natuurlijk match made in heaven. 💚 In onze LBL-studio pakten de presentatoren hun podium en sjeesden we door de draaidagen. Met een flinke knipoog en een goede punch links en rechts, vliegen de animaties en sound effects je om de oren in de video’s. Benieuwd naar het eindresultaat? Kijken maar!

Samen jouw project laten slagen?

JWF_0651-scaled-e1684437328989-1200×1380
Lois Verweij

Senior projectmanager & communicatieadviseur

ook interessant

TenneT

De samenwerking tussen hoogspanningsnetbeheerder TenneT en LBL is de afgelopen jaren flink geïntensiveerd. Maakten we eerst vooral videoregistraties van grote projecten, inmiddels ondersteunen we TenneT in meerdere disciplines: employer branding, contentmarketing, omgevingscommunicatie, interne communicatie –…

Bekijk case