Als de deuren weer opengaan

Een eigen videoproductie
01/05/2020

Straks. Na corona. 7 Arnhemmers kijken vooruit.

We zijn inmiddels al best gewend aan thuiswerken en digitaal vergaderen. We hebben een nieuwe weg gevonden, maar er zijn ook opdrachten on hold gezet, met name video. Om dat gat op te vullen, besloten we een eigen videoserie te maken in de tijdsgeest van vandaag. Een initiatief van Noor Vos, 1 maand geleden bij LBL gestart als senior projectmanager. “Ik ben niet de enige die kleine veranderingen van geluk ervaart in deze vreemde periode. Naast het verdriet, de wanhoop of het gemis, ontstaan er hartverwarmende initiatieven en bijzondere manieren waarop we de verbinding zoeken met elkaar. Ik zie zoveel nieuwe ontdekkingen en ideeën. Voor nu en voor straks. Hoe zit dat met andere inwoners van Arnhem?”

 

Chef-kok Estée Strooker herontdekte door de sluiting van haar restaurant ’t Amusement ineens (de waarde van) haar eetwinkel Stroom. Ontwerpster Lenneke Wispelwey is Anchors of hope gaan maken: prachtige porseleinen beelden die je aan je naasten cadeau kunt doen. En Sonsbeek-parkwachter Jeroen Glissenaar werd zelf ziek en is daardoor anders tegen dingen gaan aankijken.

Het zijn hun verhalen en die van heel Nederland, die laten zien dat we voorzichtig weer vooruitkijken. Met ons hoofd vol nieuwe plannen en ideeën voor ‘na corona’. Deze vibe van hoop hebben we vastgelegd in een fantastische video met zeven mensen uit Arnhem die reflecteren op deze coronacrisis en de vraag ‘wat als de deuren straks weer opengaan?’.