event voor communicatie professionals

Vragen over VIBE SHIFT?

Neem contact met ons op
Vibe shift logo_Tekengebied 1 kopie

VIBE SHIFT is een jaarlijks middagevent over de rol van communicatie in het realiseren van belangrijke maatschappelijke opgaves, zoals klimaat, energie, wonen, mobiliteit en zorg. In het teweegbrengen van verschuiving en verandering.

Genodigden en gasten zijn communicatieprofessionals werkzaam bij overheden, bedrijfsleven en organisaties die zich inzetten voor (de realisatie) van een specifieke opgave. Sprekers komen uit het vakgebied en wetenschap. En elke editie organiseren we in samenwerking met een passende partner én op een locatie die aansluit bij het thema.

Losse afbeeldingen AAA_Tekengebied 1 (1)
Over VIBE SHIFT | Energy edition

12 oktober 2023

De eerste editie van VIBE SHIFT ging over de rol van communicatie in de energietransitie.

Energie is het grootste vraagstuk van onze tijd. Klimaatverandering, de oorlog in Oekraïne, file op het stroomnet, aardbevingen in Groningen en hoge energieprijzen. We weten: de knop moet om, het moet anders en met alleen een spaarlamp komen we er niet. Maar hoe komen we van weten naar handelen? Hoe nemen we verschillende groepen in de samenleving mee en krijgen we hen bereid te veranderen?

Deze vragen stonden centraal tijdens VIBE SHIFT | Energy edition.

Sprekers: Ursela Schennink van TenneT, Kyron Olmeijer van D&B Gedrag en Esther Strijbos van Eneco. Met een intro van Thijs van Dieren van City Developer S, die Arnhems Buiten gaan ontwikkelen tot de hotspot voor (het debat over) de energietransitie.

Dagvoorzitter was Danny Oosterveer, datamarketeer, spreker en auteur van meerdere marketingboeken én voorloper in slim energieverbruik. Zijn ervaringen deelt hij via de podcast De Groene Nerds.

Partner voor VIBE SHIFT | Energy edition waren de Podcasters, een fullservice podcastproductiebedrijf met een sterke focus op duurzaamheid en slim energieverbruik. En: pionier in het pand Podium B30 op Arnhems Buiten, de locatie van de eerste editie.

 

Sprekers_Tekengebied 1
Kyron
IMG_8704

Meer weten over VIBE SHIFT?