Campagne geldzorgen live

Gemeente Nijmegen
20/10/2021

Vandaag lanceerde de gemeente Nijmegen een vervolgcampagne over geldzorgen. Trots!

Samen met de gemeente Nijmegen hebben we prachtige portretten gemaakt van vier mensen die kamp(t)en met schulden. Zij zochten hulp en zijn nu op weg om uit de geldzorgen te komen. Met hun verhalen wil de gemeente ook andere inwoners met geldzorgen overtuigen hulp te zoeken.

LBL bedacht het concept voor de campagne ‘Geldzorgen? Laten we erover praten’. De campagne bestaat uit een campagnevideo en edits voor social media. Daarnaast maakten we abri’s, die op dit moment in de gemeente Nijmegen op strategische plekken hangen.

Om te benadrukken hoe belangrijk het is open te zijn over je schulden en hulp te vragen, trekken de vier geïnterviewden aan het begin van de video een stuk tape van hun mond. Daarop staat het bedrag van hun oorspronkelijke schuld. Vervolgens vertellen zij over hun geldproblemen aan de hand van stellingen. De campagne loopt nog t/m 20 januari 2022.

 

Meer over deze campagne

"Van dit soort projecten word ik heel blij"

Bij LBL werken we voor veel maatschappelijk betrokken organisaties, waaronder gemeenten. Petje af voor Vera Nijhuis van de gemeente Nijmegen dat zij inwoners heeft gevonden die het taboe rond het hebben van schulden willen helpen doorbreken. Maar nog meer respect voor deze mensen zélf. Hun verhalen hebben me echt geraakt.”