Infographic over bosaanleg

Praktisch stappenplan
16/11/2021

Vers van de pers: een infographic voor de zakelijke markt over bosaanleg en -onderhoud. We maakten deze infographic in opdracht van en in nauwe samenwerking met Buitenfonds.

De infographic visualiseert op heldere wijze hoe zakelijke partners financieel kunnen bijdragen aan het aanleggen en onderhouden van bos in de gebieden van Staatsbosbeheer. Op die manier voorziet de infographic proactief in antwoorden op veelgestelde vragen. Daarnaast is de infographic een leidraad tijdens gesprekken die Buitenfonds heeft met geïnteresseerde partijen. Om die reden hebben we een online variant én een printversie gemaakt.

Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die financiering voor projecten in Staatsbosbeheergebieden verzorgt, zoals bosaanplant. Dat doet de stichting door met bedrijven, andere organisaties en particulieren donatie- en sponsorovereenkomsten te sluiten. Staatsbosbeheer heeft de ambitie om in tien jaar tijd (2020-2030) totaal 5.000 hectare nieuw bos aan te planten in hun eigen terreinen.

Heel leuk: de infographic wordt goed gewaardeerd door zowel (medewerkers van) Buitenfonds als gebruikers. Daarom mogen we in deze zelfde stijl ook een infographic maken over de mogelijkheid om Buitenfonds op te nemen in het testament. Bij die infographic ontwikkelen we ook een flyer met testimonials.