LBL goes offshore!

Videoproducties op zee
15/01/2023

Trots! Als één van de weinige bureaus in Nederland kunnen we ons lijstje met expertises aanvullen met offshore videoproducties.

 

Onze camera operator Jorg van Gerner behaalde onlangs de GWO Basic Safety Training, die bestaat uit 5 modules: Sea Survival, Working at Heights, First Aid, Manual Handling en Fire Safety. Dankzij dit offshore certificaat kunnen we (extra) videodiensten verlenen aan organisaties in de maritieme sector.

Onze man offshore

Jorg vulde de GWO-training aan met de VCA-VOL én hij is fit bevonden volgens de offshore NOPEGA-richtlijnen (Netherlands Oil and Gas Exploration). Dit maakt dit Jorg tot dé man die je moet hebben voor een opname offshore, al dan niet inclusief dronebeelden.

Ter land, in de lucht én ter zee
Dat we vanuit LBL offshore op platformen wilden kunnen filmen heeft te maken met onze opdrachtgever TenneT waarvoor we wekelijks op pad gaan met onze camera’s en crew. Tot nu toe vooral voor opnames op land – én in de lucht met onze drone. Maar TenneT is ook actief op zee; de netbeheerder sluit offshore windparken via het net op zee aan op het elektriciteitsnetwerk op land. Met de enorme toename van wind-op-zee in het vooruitzicht wordt TenneT daarmee een drijvende kracht achter de energietransitie.

Jorg offshore
Jorg offshore 1 (1)
Jorg offshore 1
'Heel bijzonder om als filmmaker op een offshore platform te mogen zijn.'

Eerste offshore productie een feit

Eind 2022 hebben we de eerste offshore video voor TenneT – een interne projectfilm – opgeleverd. Jorg: ‘Het was een bijzondere ervaring om als filmmaker op zo’n locatie te mogen zijn. Op een boot naar het offshore platform met een hele kleine crew. Ieder heeft zijn eigen specifieke taak en er zijn strenge protocollen. Ik vond het echt imposant. En: heel mooi dat we voor deze productie filmische beelden mochten schieten in plaats van een sec informatieve reportage.’

 

 

Kennismaken met ons videoteam?

70 portraits
Marieke van Sonsbeek

Lead video & producer