terug naar nieuws

Nieuwe podcastserie Nederlands Openluchtmuseum

Kleine geschiedenis, grote verhalen
12/02/2021
/app/uploads/2021/08/Schermafbeelding-2021-10-24-om-19.52.13-1920x1080.png

Geïnteresseerd in de geschiedenis van Nederland? Luister dan eens naar de nieuwe podcastserie van Het Nederlands Openluchtmuseum! Met veel plezier hebben wij meegedacht over het concept, meegelezen met de scripts en de productie verzorgd (opnames en de edit). De eerste aflevering van ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’ is nu te beluisteren.

Elke aflevering bestaat uit een gesprek tussen een conservator van het museum en een expert van buiten het museum. Samen wisselen ze kennis uit en verkennen ze belangrijke en invloedrijke onderwerpen, ook aan de hand van bijzondere objecten in het museum. Op de website van het Openluchtmuseum kun je meer lezen over het onderwerp en de besproken objecten bekijken.

In de eerste aflevering ‘bezoek’ je de kleine vissersdorpjes rondom het IJsselmeer, en maak je kennis met het zware leven van de vissersgezinnen. Hierna volgen onder meer podcasts over wonen, kleding en de Molukse gemeenschap. Al luisterend leer je meer over de krotwoningen in de grote steden en hoe de nieuwe woonwet daar verandering in moest gaan brengen. Of over de rol van kleding in de verschillende maatschappelijke klassen van weleer. En omdat het dit jaar precies 70 jaar geleden is dat de eerste Molukkers voet zetten op Nederlandse bodem, wordt dit stukje van onze geschiedenis intensief besproken.

Deze en nieuwe afleveringen van Kleine geschiedenis, grote verhalen kun je (straks) beluisteren via de site van het Openluchtmuseum of je favoriete podcastapp.